سرطان ریه (2)

 

سرطان ریه (2):

تست ها و بررسی های مورد نیاز در سرطان ریه:

در صورتیکه تست های کبدی مختل شده باشد باید سونوگرافی و سی تی اسکن با کنتراست کبد انجام شود. در صورت هیپر کلسمی هم باید اسکن استخوان انجام شود. در ضورتیکه آلکالین فسفاتاز بالا رود باید Gamma GT  هم اندازه گیری شود. اگر آن هم بالا بود انگاه کبد و اگر آن طبیعی بود استخوان بررسی شود. آنمی هم می تواند ناشی از متاستاز باشد.

برونکوسکپی باید در موارد مشکوک انجام شود و در آنها که برونکوسکوپی  قابل انجام نیست باید سیتولوژی خلط انجام شود. تست سیتولوژی فقط در 25% موارد سرطانی مثبت می شود.

EBUS-TBNA  در تشخیص لنف نود های مدیاستن sensivityسنسیتیویتی 95% ,specifity اسپسویتی 100% ، Positive predictive value 100% ،9Negative predictive value  100% و دقت تشخیص 96% می باشد. EUS-TBNA  هم دقت مشابهی بخصوص در نمونه برداری از ضایعات زیر کارینا , دریچه شریانی آئورت-ریوی و اطراف ازوفاژال دارد. Blind –TBNA دقت به مراتب کمتری دارد و در صورت منفی بودن آن باید سایر متود ها جهت بررسی ضایعه انجام گیرد.

انجام تست ها با هم احتمال خطا را کم می کند.

در حدود 30 % از سرطان های ریه همراه با پلورال افیوژن هستند که در اغلب آنها حاوی بدخیمی هستند( ( M1a . آسپیراسیون 50یا100 سی سی از این مایع در 65% موارد این بدخیمی ها را نشان می دهد. دومین آسپراسیون در مواردی که اولین توراکوسنتزیس بشکل کاذبی منفی بوده در این صورت احتمال دارد 30% مثبت می شود. اگر این دو منفی بود باید تواکوسکپی انجام داد که حساسیت آن 95% است.

اغلب نودول های آدرنال در بیماران سرطانی خوش خیم هستند. ( کمی بیشتر از 50%) . باید در صورت وجود این ندول ها( در 3-4 % از سرطان های ریه دیده می شوند) از تکنیک سی تی اسکن یا ام آر آی با تکنیک  شستوشوی آدرنال که  حساسیت و اختصاصی بودن 90 تا 100 دارد استفاده کنیم.  این تکنیک میتواند آدنوم آدرنال را نشان دهد.تست های دیگر شامل  EUS_TBNA یا PET Scan  است که می توان در موارد شک درگیری آدرنال از آنها استفاده کرد.

درمان سرطا ن ریه:

Stage 1، 2: درمان اصلی جراحی کامل و برداشتن کامل تومور است. در مورد استیج 2 پس از جراحی شیمی درمانی آجوانت انجام می شود.  آنهائی منا سب جراحی نیستند می توانند از رادیوتراپی استفاده کنند.اگر پس از جراحی مشخص شد که لنف نود ها مدیاستن گرفتار شده آنگاه شمی درمانی آجوانت هم اضافه می شود. 

.Stage 3: ابتدآ شیمی درمانی و رادیوتراپی همزمان انجام می شود و اگر لنف نود مدیاستن گرفتار شده باشد باید جراحی هم انجام شود.

درمان مرحله 4 شمی درمانی و در موارد ی یک متاستاز دیده شد باید آن رادر صورت لوزم برداشت. . متوسط طول عمر این بیماران 4 ماه است.

کلآ در صورت کا هش وزن , پرفورمانس بد , کاهش اشتها , دیفرینشیشن بد پاتولوژیک , وجود invasion اینویژن در لنف و شریان پیش آگهی بیماری بدتر خواهد بود.

 

شاخص های مولکولار:

در برخی آدنوکارسینوما ها مو تاسیون EGFR وجود دارد( بیشتر در زنان , آسیائی ها و کسانیکه سیگار نکشیده اند) . آینها بخوبی به EGFR Tyrosine Kinase inhibotors ( Erlotinib , Gefitinib) جواب می دهند. در برخی سرطان های غیر اسمالی و غیر سیگاری فیوژن در آنکوژن EML4-ALK وجود داردکه اینها به Crizotinib  جواب می دهند.

41 % از سرطان های غیر اسمالی عود می کنند و بطور متوسط 1 سال عمر می کنند.

درمان سرطان اسمال سل محدود ترکیب شیمی درمانی و رادیوتراپی است و در موارد ندول تکی در ریه جراحی. در موارد گسترده فقط شیمی درمانی. متوسط عمر اولی ها 15 تا 20 ماه و دومی ها 8 ته 12 ماه است. 

ادامه مطلب :


دیدگاه‌ها   

0 #2 alisabet 1393-08-13 15:44
در این مرحله برخی مراکز پیوند ریه می کنند
نقل قول کردن
+1 #1 آرمان 1393-08-05 15:52
سلام آقای دکتر من مادر49 ساله ای دارم که دچار بیماری سارکئیدوز هست تمام قسمت راست ریه وبیشترین قسمت چ÷ ریه فیبرز شده آیاراهی برای درمان هست؟در ضمن به خاطر درگیری مغز به این بیماری امکان بیهوشی وجود نداره
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


© 2024 تمامی حقوق این وب سایت برای دکتر علیرضا ثابت پور محفوظ می باشد.طراحی شده توسط ارژنگ وب