نقش آزیترمایسن در آسم:
بحث های مختلفی در زمینه نقش آزیترومایسین در درمان آسم وجودداشته است.در سال 2005یک بررسی در کوکرین نتیجه گیری کرد که شواهد کافی در حمایت از این دارو برای درمان اسم وجود ندارد.
ماکرولید ها هم نقش ضد التهابی و هم نقش ضد میکروبی بخصوص روی کلامیدیا پنومونی و میکو پلاسما پنومونی دارند.در یک مطالعه سه ماه درمان روزانه با آزیترومایسین و بدنبالش نه ماه مشاهده و زیر نظر گرفتن بیماران آسمی انجام شد. در این مطالعه AZMATICS هیچ اثر درمانی زیادی برای بیماران آسمی دریافت کننده آزیترومایسین که تا پس از یکسال زیر نظر گرفته شده بودند، دیده نشد( یعنی آزیترومایسن حداکثر تا یکشال و نه فراتر از آن بر روی بیماران موثر است). این مطالعه در پایان پیشنهاد می کند که؛مطالعات بیشتری روی بیماران آسمی با درجه متوسط وملایم لازم است.
در مطالعه دیگر بیماران open label OL کوهورت ، بیماریاشان شدید تر بود و آسم شان با درمان های معمولی بهبود نیافته بود.این بیماران منفعت قابل توجهی که تا حداقل شش ماه دوام داشته از آزیترمایشین دریافت کردند و هم کیفیت زندگی، هم کنترل بیماری و هم علائم آسمی بهبود داشته است. نشان داده شده است که بیماران آسمی غیر سیگاری که بیماریشان کنترل نشده است ، منفعت کمتری از استفاده از این دارومی برند. آنهائی که اسپری استروئیدی اشان دو برابر شده و یا وقنی که برونکودیلاتور ها ی طولانی مدت استفاده می کنند و یا روی تیوتروپیوم هستند هم، آزیترومایسین بر روی آنهاکمتر موثر واقع میشود. از آنجایی که مرگ و میر در بیماران شدید رخ می دهد تصور میشود آزیترومایسین میزان مرگ و میر را کاهش می دهد.
از 2005 تا حالا سه مطالعه روی ماکرولید روی آسم مزمن بالغین انجام شده است. در مطالعه اول بیماران با علائم متوسط و ملایم بکار رفتند. این بیماران یا پلاسبو و یا شش هفته آزیتروماسین دریافت می کردند، علائم آسم ، AQLو سطح آنتی بادی مخصوص C.pneumonia پس از تکمیل سه ماه دریافت دارو یا پلاسبو مورد بررسی قرار گرفتند. در این مطالعه نشان داده شد که علائم آسم کاهش چشمگیری در طول درمان که تا سه ماه ادامه داشت را دارد . اماAQLبهبودی قابل توجهی نداشت.
مطالعه دیگر: simpson et al روی بالغین های غیر سیگاری با بیماری های شدید و مقاوم انجام شد . آنها 8 هفته پلاسبو و یا کلاریترومایسن دریافت کردند. و 4 هفته پس از ان بیماران تحت نظر قرار گرفته شدند. کلاریترومایسین کیفیت زندگی را در پایان درمان بهبود قابل توجهی داشت. این بهبودی بیشتر در آسمی های غیر ائوزینوفیلیک یا همان نوتروفبلیک دیده شد و تا 4 هفته بعد از قطع دارو ادامه می یابد.
Sutherland et al تست برونکوسکوپیک PCR برای C. Pneumonia and M.pneumonia در بیماران آسمی با علایم خفیف تا متوسط رابعد از 16 هفته پلاسبو یا کلاریترومایسن دریافت کرده بودند را انجام دادند. کلاریترومایسین علایم آسمی را در پایان مطالعه کاهش نداد. در زیر گروه با PCR مثبت هم علایم کنترل آسم بهبود نیافت. البته در این مطالعه افراد سیگاری ، بالاتر از 60 سال ، بیماری های شدید آسمی ، COPD و انهایی بیشتر از دو حمله آسمی در داشتند را از مطالعه حذف کردند.
بازوی باز مطالعه همانطور که در بالا اشاره شد ( AZMATIC )نتایج مشابهی با مطالعه سیمسون داشت و نشان داد که آسمی های با بیماری شدید از ماکرولید ها منفعت قابل توجهی می برند که تا یکسال می تواند ادامه یابد. از سوی دیگر مشخص شد که آسمی های با شدت کمتر ، خفیف یا متوسط منفعت چندانی از ماکرولید ها نمی برند.
آزیترمایسین دارو منتخب در دسته ماکرولید ها ست. چرا که میشود بصورت هفتگی با سطح خوب داخل سلولی داده شود. تداخل داروی کمتروعوارض جانبی کمتری هم دارد. بعلاوه در یک مطالعه اخیر نشان داده شد که استفاده از آزیترومایسین برای یکسال در بیماران COPD میزان کمتری از پاتوژن های دهانی مقاوم نسبت به دریافت کنند های پلاسبو ایجاد می کند. همچنین باید در نظر داشت که آزیترومایسن بر خلاف کلاریرمایسین مزه بد دهانی هم ایجاد نمی کند.
دیدگاهها
حال وروزم هر روز بدتر میشه از کار وزندگی افتادم بحدی که فقط موقع خوابیدن راحتم و حین نشستن گرمای شدیدی در پشتم احساس میکنم
چند سال پیش دکتر گوش و حلق بینی رفتم گفتن عکس ریه گرفتم و گفتن سیگار میکشی و نمیکشم و پر دود.رفتم بیمارستان مسیح بدون عکس ریه گفتن مشکل اسم و الژیک.
دارو و اسپری فلوکسیتاید دادن اروم شد.بعد دو سال مجدد سرما خوردم همین حالت دارم تنگی کمی نفس و هنوز با اسپری سرفه ها قطع نشده تک سرفه هست و قرص نونته لوکاست دادن هنوز نخوردم اونو میترسم خیلی عوارض خوندم ازش و دسترسی به دکتر ندارم و مادرم دست تنها میترسم حالم بد بشه .بخورم خوب میشه باز هم عکس گرفتن همه ازمایش ها عالیه اما عکس ریه پر دود.شبیه آمفیزم ها.خونمون کنار اتوبان مشکل از الودگی هوا هست.
چیکار کنم ریه هام خوب بشه.
خوراکخوان (آراساس) دیدگاههای این محتوا