بیماری های ریه

نقش لاواژ در شناخت بیمار یها

نقش لاواژ درتشخیص بیماری ریه:

  • 1.التهاب ریه بعلت حساسیت زیاد: Hypersensitivity pneumonitis: همان طور در بخش ای که این بیماری توضیح داده شده؛ لاواژ بهمراه بیوپسی ریه می تواند در تشخیص این بیماری نقش کلیدی داشته باشد. لنفو سیت های زیاد در لاواژ ( حتی بیشتر از 50%) کمک کننده است. نسبت CD4/CD8 کمتر از 1 می باشد. ماست سل ها ممکن است یه بیشتر از 1 % برسند که کمک کننده است .
  • 2.سارکویدوزیز: لنفوسیت ها در لاواژ این بیماران افزایش می یابند. نسبت بالا رفته است. باید در یاد داشت که در مرحله حاد بیماری که آلوئولیت فعال وجود دارد؛ میزان لنفوسیت ها زیاد شده و نسبت ذکر شده بالای 2 می باشد. در مرحله آخر یا پیشرفته بیماری لنفوسیت های CD8 و نوتروفیل ها ( بیشتر از 3%) زیاد می شود. میزان ماست سل ها هم با پیشرفت بیماری زیاد می شوند.  در صورتی که نسبت CD4/CD8 طبیعی باشد پیش آگهی بیماری بهتر است. در صورتی که لنفوسیت ها و افزایش نسبت معیار در لاواژ های سریال دیده شود احتمال بدتر شدن بیماری بخصوص در بیماران غیر درمان شده زیاد است.
  • 3.فیبروز زیه: این افراد در صورتی که در لاواژ لنفوسیت بیشتر از 30% داشته باشند باید به بیماری دیگری شک کرد. در برخی مطالعات افزایش نوتروفیل ها در لاواژ همراه بوده با افزایش مرگ و میر. افزایش لنفو سیت ها و ائوزینوفیل ها هم با افزایش مر گ و میر همرا ه است.
  • 4.NSIP در این بیماران هیچ ارتباط معنی داری با لاواژ پیدا نشده است.
  • 5.در بیماران با COP افزایش سلو لها از همه رد ها دیده می شود.  میزان ماکروفاژها کمتر و سایر سلولها افزایش نشان می دهند. ماکروفاژها مثل کف هستند Foamy . نسبت CD4/CD8 کمتر از 1 می باشد.
  • 6.لاواژ ائوزینوفیلی: اگر بالاتر از 30%  باشد نشانگر Aute orEosinophilic pneumonitis or Tropical pulmonary eosinophia
  • 7.Diffuse pulmonary haemorrhage : یک بیماری تهدید کننده زندگی است. ضایعات منتشر و آلوئولار و در موارد جدید رتیکولار دیده می شوند. همراه با تنگی نفس و لاواژ خون و یا آغشته به خون است. بخصوص اگر خون بیشتری در هر دفعه لاواژ دیده شود این تشخیص مسجل می شود. همچنین ماکروفاژ های با فاگوسیتوز خونی و یا Haemosidrin-laden macrophages
  • 8.ماکروفاژ های اجسام لامبلیتد بزرگ نشان دهنده مصرف آمیودارون است ولی ضرورتا بعلت توکسیسیتی آمیویودارون نیست.
  • 9.آسیپراسیون پنومونی با ضایعات منتشر ایترستیشیال خود را نشان می دهد. در لاواژ همه سلولها زیاد می شوند. تعداد زیاد ماکروفاژ های لیپد لیدن  نشان دهنده آسیراسیون مزمن و یا پنومونی لیپوئید است.
  • 10.کارسینوم لنفانژیتیک و لنفوم ریوی : در کارسینوم لنفانژیک پستان در یک تحقیق از میان 14 بیمار 10 لاواژ حاوی سلولهای سرطانی بود. سلول های رداشتنبرگ هم در لاواژ 6 بیماری لنفوی از 50 بیمار دیده شد.
  • 11.تعداد CD1 هم در بیماری هستیوسیتوزیز  لاگرهانس سل ریوی بیشتر از 5% در مایع لاواژ دیده می شود. ولی فقط در 50% بیماران دیده شده و این تست حساسیت کمی دارد. 

دیدگاه‌ها   

+1 #2 alisabetuk@yahoo.co. 1392-11-13 09:47
حتما باید شما و مدارک رو ببینم
نقل قول کردن
0 #1 رویا 1392-11-09 14:03
با سلام و تشکر از شما. پدرم دو هفته پیش متوجه شدیم در ریه راست توموری به قطر 35 م م وجود دارد درد شدشد در ناحیه کمر و پا دارد آیا مربوط به تومور است و کاهش اشتها شدید دارد به جای دیگه سرایت نکرده باید چکار کنیم آیا درمان میشود؟ رویا کرمانشاه
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


© 2024 تمامی حقوق این وب سایت برای دکتر علیرضا ثابت پور محفوظ می باشد.طراحی شده توسط ارژنگ وب