BOOP ضایعه ای گرانولاسیون در برونشیول و آلوئولار داکت و آلوئول می باشد، همراه با ارتشاح آلوئولی و بینابینی با سلول های مونونکلولئار و ماکروفاژ های کفی است. سرفه خشک و تنگی تنفس در عرض دو هفته تا دو ماه خود را نشان می دهد.
تشخیص با بیوپسی ا ست ودرمان با کورتون است.
لاواژ در این بیماران شامل لنفوسیت 20 تا 40 درصد می باشد. میزان ائوزینوفیل ها در CEPزیاد است و گاهی با بوپ اورلاپ می کنند. تناسب CD4/CD8 کاهش پیدا می کنه. ساختمان ریه تغییر نمی کنه. بسیاری از پاتولوژی ها همراه با بوپ هستند.
بافت تشکیل شده در بوپ از نوع فیبرو میکسوئید است که بشکل وسیعی کاپیلازیزاسیون دیده میشود. ۵۰ درصد بیماران با علائم انفلوانزا شروع میشود و به تنگی نفس ، سرفه ، تب ، و کاهش وزن ختم میشود. در ۱۶ درصد بیماران ، بیماری واسکولار دیده میشود.کلابینگ دیده نمیشود.
یک سوم بیماری عود پیدا می کند. اغلب موارد کشنده بیماری بوپ ثانویه است. و نوع اولیه با شروع سریع پیش آگهی دارد. این نوع می تواند با AIPاشتباه شود. ندول های متععد اگر اتفاق بیوفتد اغلب با کورتون درمان میشوند.
وقتی ندول های بزرگ با air bronchogram ، کنار نامنظم ، تاگ پلورال ، باند های پارانشیمال یا خطوط ساب پلورال باید بوپ مد نظر باشد. در این نوع ها در ۵۰ درصد درد پلورال وجود دارد.
بوپ می تواند بدنبال پنومونی ایجاد شود که به درملن جواب نمی دهد.
دارو هایی مثل فینوتین و کارمازپین که بوپ ایجاد می کنند ، کاربامازاپین سندرم شبیه لوپوس هم ایجاد می کنند ، به کورتون جواب می دهد. بوپ ثانوی به بیماریهای روماتیسمی هم به کورتون جواب می دهد.
علائم رادیولوژی شامل کانسالیداسیون دو طرفه ، غالبا زیر پلورال و اطراف برپنکیال و غالبا زون های پایین ریه می باشد. بتدریج ضایعات بزرگ میشود یا ضایعات جدید ایجاد میشوند. سایز ضایعات بین ۲ تا ۶ سانت و غیر سگمنتال هستند. Air bronchogram هم وجود دارد گاها. در نصف موترد ندول های بین 3-5میلی متر که ممکن است مهاجر باشند. سایه های بازیلار خطی با پیش آگهی بدی همراه است.
در HRCT وجود تراکشنال برونکشکتازی ضخیم شدن بین لوبولار بیشتر در UIP دیده میشود. ندول های پارانکیمال در بوپ بیشتر است. GGOs و کانسالادیسیون و بر هم خوردن ارایش ساختمانی در هم IP و هم BOOP دیده میشود. GGOs در ساب پلورال و اطراف برونکیال دیده میشود. کانسالیداسیون دو طرفه بازال در 71 درصد دیده میشود. ضخامت برونکیال و دیلاتاسیون سیلاندریکال برونکیال در 71 درصد دیده میشود. در ۲۷ درصد لنفادنوپاتی مدیاستینال دیده میشود. در یک سوم موارد پلورال افیوژن وجود دارد.
Atoll sign شامل ggoمرکزی و کانسالیداسیون محیطی است. Honey coming در بوپ دیده نمی شود.
CEPضایعات در بالای ریه وجود دارد. اکثر بیماران نیاز به بیوپسی باز دارند.
دیدگاهها
خوراکخوان (آراساس) دیدگاههای این محتوا